Pidämme Huolta, Että

  • * Hyvinvointi pidetään lähellä nokialaisia ja uutta hyvinvointikeskusta hyödynnetään mahdollisimman laajasti nokialaisten ja muiden lähialueella asuvien palveluiden tuottamisessa.
  • Hoitoon pääsee nopeasti ja yhteydenotto on helppoa sekä perinteisesti että sähköisesti.
  • Kaikenikäisten palvelut turvataan ja jokainen tavoitetaan.
  • Jatkossakin hoitoa saa omaan kotiin.
  • Hyvinvointi- ja terveyseroja kavennetaan määrätetoisesti.
  • Mielenterveydestä pidetään huolta ja apua saa nykyistä aiemmin.
  • Hyvinvointialueella työskentely on houkuttelevaa ja työntekijöistä pidetään huolta.
  • Nokialaiset pääsevät jatkossakin vaikuttamaan alueensa palveluihin.
  • Ennaltaehkäisy kunnissa turvataan edelleen, vaikka terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle.

Tervetuloa

Tags: Vaalit

Gabriel Vergara Ezcurdia 2012Miksi vaaleissa mukana?

Vuosien varrella olen huomannut Nokian kaupungin kehityksen ja palveluiden hyvät ja huonot puolet. Olen sitä mieltä, että jos huomaamme ongelmia ja huonoja puolia, meidän tulee aina miettiä vaihtoehtoja asioiden korjaamiseksi. Kritiikki on hyväksi, mutta se ei auta, ellei ole tarjota ratkaisuja.

Siksi kun sain mahdollisuuden vaikuttaa ja laittaa oman hiekanmuruni mukaan, lähdin ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin. Mummoni aina sanoi: ” On parempi tehdä jotakin kuin jättää tekemättä” ja “Meidän pitää yrittää jättää tämä paikka paremmaksi kuin se oli, kun tulimme”.   

Olen pitkään miettinyt, miten paljon kaupunki on kasvanut, ja miten kaupungin palvelut eivät ole pysyneet tahdissa mukana. Olen miettinyt, miten voisimme ratkaista sen, että kaavoituksen ja palveluiden suunnittelu kulkisivat käsikädessä. Kestävä suunnittelu vaatii paljon ennustamista ja asioiden huomioimista, kuten budjetit palveluihin: koulut ja lastenhoito, terveys, urheilu ja liikenne yms.

Nokian joukkoliikenne

Olen kotoisin mailman suurimmasta kaupungista, Méxicosta. Noin 16 vuotta sitten lopetin autolla ajamisen. Miksi ajaa omalla autolla, kun meillä on joukkoliikenne? Miksi maksaa parkki-, bensa- ja vakuutusmaksuja, kun joukkoliikenne hoitaa asiat meidän puolestamme?

Olen 16 vuoden ajan sinnitellyt ilman omaa autoa, ja vielä yritetään. Ihmettelen, miksi Nokialla on niin vähän joukkoliikennettä, ja sen suunnittelu antaa ymmärtää, että liikenteen suunta olisi enemmän Tampereelle kuin Nokialle.

Jos haluaisin mennä Nokian kaupoille bussilla, pitkän pohdiskelun jälkeen päädynkin Tampereelle! Joka tapauksessa tarvitsee odottaa 45 minuuttia seuraavaa vuoroa ja lisäksi Tampereella on ainakin kahviloita ja ravintoloita, joissa voi kuluttaa bussin odotusaikaa.

Jos Nokialla olisi oma sisäinen liikenne, jossa olisi säännölliset vuorot Nokian keskustaan ja sieltä bussit lähtisivät suoraan ja nopeasti Tampereelle, kuntalaiset varmasti käyttäisivät enemmän nokialaisia palveluita ja yrityksiä. Samoin Tampereella töissä kävijät olisivat tyytyväisiä, kun bussimatka sinne olisi nopea. Ratkaisu olisi myös ekologinen.

Nokialla pitäisi panostaa enemmän pitkän aikavälin yhdyskuntasuunnitteluun, jossa huomioitaisiin erilaisia vaihtoehtoja kehitykselle ja varauduttaisiin muutoksiin hyvissä ajoin.

Vastuu ympäristöstä

Kerran pikkupoikana olin mummoni puutarhassa ja leikkiessäni otin yhden oksan puusta ( oikeastaan revin ). Tuon nähdessään mummoni pyysi minua näyttämään oksaa. Kun näytin, hän repäisi yhden hiuksen päästäni. Huusin “AUTS!” ja kysyin, miksi hän teki noin. Hän hymyili, otti oksan kädestäni ja sanoi: “Tuo puu huusi samalla tavalla äsken, mutta sinä et kuullut. Jos et tarvitse, älä ota!” Kenties olin liian kakara ymmärtääkseni tuolloin asian. Mummoni opetti silloin minulle, että emme omista maailmaa vaan maailma omistaa meidät. Olemme osa maailmaa, joten meillä on vastuu siitä, miten toimimme elämässä ja yhteiskunnassa. Ihmisten tulee kunnioittaa luonnonympäristöä, pitää huolta sen tasapainosta ja puolustaa tuota hiljaista ja äänetöntä luonnon AUTSia.

Kunnalla ja kuntalaisilla on velvollisuus valvoa ja tutkia perusteellisesti sitä, etteivät päätöksemme (jotka nyt näyttävät edullisilta) loukkaa luontoa tulevaisuudessa. Ei ole väliä, keneltä aloite tulee, kunhan se on pitkällä tähtäimellä luontoa kunnioittava. Luonto on todella arvokas ja sen jälleen elvyttäminen tulee kalliimmaksi (jos on aina mahdollistakaan) kuin joku pikahalpa tai mukava hanke. Kun hanke on 10 vuoden jälkeen vaikuttanut ympäristöön negatiivisesti, sitten se ei enää ole hyvä hanke. Meidän on opittava, että meidän nykyisyys on meidän lapsiemme tulevaisuus.

 

Äänestä

May be an image of 1 person and text that says 'Aluvait 23.1. ÄÃNELLÄSI ON PARANTAVA VAIKUTUS Pirkanmaan hyvinvointiin Gabriel Vergara Nokian Vihreät'

 

  

 

Vihreät Facebookissa

Perheeni

Perheeseeni kuuluu vaimoni Mirja Rekola, joka on intiaanikulttuureihin erikoistunut opettaja ja toimittaja, 19-vuotias tyttäreni Anna Pauliina ja 8-vuotias kissa.
Olen liikuntarajoitteinen työtapaturman vuoksi, joten vammaisten asiat ovat minulle tärkeitä, ja haluan olla kehittämässä palveluita lisäämään vammaisten ihmisten hyvinvointia. 

 

Työni

Muutin Meksikosta Suomeen ja Nokialle 24 vuotta sitten. Ammatiltani olen Solution Design Architect ja olen ollut 22 vuotta töissä Suomen Fujitsulla.

Harrastukseni

Edesmennyt mummoni oli hyvä esimerkki ja opettaja monessa asiassa. Yksi hänen opetuksistaan oli: "Jos työn tarkoitus on se, että saadaan ruokaa pöytään, sitten pitäisi tehdä hyvää ruokaa ja nauttia siitä". Mummon opeissa opin jo pienestä pitäen ruoanlaittoa.

Innostuin heti Ravintolapäivän ideasta ja olemme osallistuneet vaimoni ja tyttäreni kanssa päivään jo kolme kertaa. Seuraavallakin kerralla 17. marraskuuta ravintolamme Salsa Verde aukeaa jälleen tarjoamaan aitoja Meksikon makuja.

Olen pitänyt meksikolaisen ruoan kursseja opistoissa ja muutenkin mielelläni luennoin meksikolaisesta kulttuurista. Olen Tampereen Latinalaisamerikkalaisen Ystävyysseuran varapuheenjohtaja. Vapaa-ajalla nautin musiikin kuuntelusta, laulamisesta ja elokuvien katselusta.